Rookmelders en brandmeldinstallaties

Intern

Het onderhoud aan collectieve brandmeldinstallaties is in onderhoud bij verschillende bedrijven. Hiervoor zijn contracten afgesloten, dus een opdrachtbon is niet nodig.

<einde interne informatie>

In de woningen die we nieuw bouwen plaatsen we standaard een rookmelder. 

Batterij vervangen

Tegen de tijd dat de batterij leeg is, laat de rookmelder elke minuut een hard piepsignaal horen. Hij doet dat minimaal dertig dagen achter elkaar. Als huurder bent u zelf verantwoordelijk voor een goede werking. U zorgt voor het nodige onderhoud en vervanging van de batterij. 


Schoonmaken

Rookmelders zijn gevoelig voor stof. Daardoor kan deze soms een ongewenst alarm Maak daarom de rookmelder minstens twee keer per jaar goed schoon.
Voor een goede werking van de rookmelder kunt u het volgende doen:
1x per maand de melder afstoffen of met de stofzuiger schoonzuigen. Gebruik hiervoor het zachte borstelgedeelte van uw stofzuiger. Gaat u verbouwen en komt er veel stof vrij? Dan raden wij u aan om de rookmelder af te schermen. Zo voorkomt u dat er stof in komt en onnodig af gaat.


Testen of de rookmelder nog werkt

Het is verstandig om zo nu en dan te testen of uw rookmelder het nog goed doet. Op de melder zit een testknop. Drukt u daarop, dan klinkt het alarmsignaal. Zo test u of de melder nog goed werkt. Gebruik voor het testen geen open vuur zoals een kaars of brandend papier, want daardoor kan het apparaat smelten of vlam vatten.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden